Christel-R

Walnoot als superfood.

Dat noten gezond zijn is algemeen bekend, maar de aller gezondste noot is de walnoot.
De walnoot verlaagd de kans op hart- en vaatziekten en verbeteren bij mannen de kwaliteit van het sperma, daarnaast is uit onderzoek gebleken dat ze goed tegen stress en een hoge bloeddruk helpen.

Voedingstoffen:
Omega 3-vetten en vezels
Magnesium
vitamine E
vitamine B6
eiwitten
melatonine
arginine
kalium
plantensterolen
polyfenolen
koper en zink
antioxidanten

Antioxidanten

In vergelijking met andere noten hebben walnoten de meeste antioxidanten. Deze kunnen cellen in het menselijk lichaam beschermen tegen vrije radicalen.
In walnoten zitten veel vetten, maar dat zijn vooral gezonde onverzadigde vetten. Deze helpen het cholesterolniveau in het bloed te verlagen en verminderen daarmee het risico op hart- en vaatziekten.

Stoelgang

Heb je regelmatig last van obstipatie? Walnoten kunnen daar bij helpen. Door de vezelrijke walnoot dagelijks aan je dieet toe te voegen, zal je stoelgang verbeteren.

Stress

Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat dagelijks een handje walnoten eten ook helpt tegen stress en een hoge bloeddruk. Proefpersonen die een dieet volgden met walnoten op het menu bleken beter op stress te reageren.

Sperma

Uit een ander onderzoek blijkt dat walnoten tevens goed zijn voor het sperma. Onderzoekers van University of California ontdekten dat bij mannen die twaalf weken iedere dag walnoten eten de spermakwaliteit aanzienlijk verbetert. Waarschijnlijk dragen de omega-3-vetten die in de noten zitten hier aan bij.

Word je dik van walnoten?

Walnoten mogen dan gezond zijn, toch schrappen veel mensen die aan de lijn doen noten van het menu. Omdat ze denken dat je dik wordt van noten. Maar dat is helemaal niet waar. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die regelmatig noten eten een lager lichaamsgewicht, BMI en een slankere taille hebben dan mensen die geen noten eten. Hou het wel bij één handje, zo’n 50 gram walnoten, per dag.

Vindt je het velletje van de walnoot niet lekker maar is deze al gedroogd en krijg je hem er bijna niet af..?
Tip: leg de noten 15 a 20 sec in gekookt water en laat ze daarna schrikken, het velletje is er nu makkelijk van af te pellen. =]

 

 

Top!