Christel-R

Eerlijk over eten

Het is echt schandalig hoe snel ons voedsel de afgelopen jaren veranderd en vooral verslechterd is.
Tegenwoordig willen mensen vooral veel voor weinig en het liefst producten die zo snel en 
makkelijk mogelijk bereid kunnen worden.
De fabrikanten en supermarkten spelen daar graag op in, maar of het zo gezond is als ze beweren blijkt helaas niet het geval te zijn!

Producten met een goed opgezette marketing (die er mooi uit zien) worden gewoon meer verkocht, of ze nou gezond zijn of niet.

Voedsel is de brandstof voor ons lichaam, maar tegenwoordig word er zoveel aan producten bewerkt en toegevoegd allemaal om verschillende redenen:
– om het er mooier uit te laten zien
– het langer houdbaar te maken
– het lekkerder te laten smaken
– om honger op te wekken
– er meer aan te verdienen

De zogenaamde  e-nummers.

Een jaar geleden ben ik begonnen met een gezondere levenstyle en vind het leuk om dingen op te zoeken en dit op mijn blogs te plaatsen.
Ik begin iedere dag met een lekkere goed gevulde smoothie.

Na wat research kwam ik erachter dat fruit niet altijd gezond is omdat er veel verschillende bestrijdingsmiddelen gebruikt worden die juist slecht zijn voor ons lichaam.
Om er zeker van te zijn dat mijn fruit smoothie geen gif smoothie is koop ik voortaan al mijn fruit met het Europese biologische keurmerk.
Wil je niet biologisch maar zo min mogelijk bespoten fruit kijk dan op de gifmeter.

Gelukkig komen de voedselschandalen steeds meer in de media en sommige zijn zo schokkend dat ik vind dat iedereen hiervan op de hoogte zou moet zijn.

De meeste mensen interesseert het “nog” niet en kopen vooral goedkopere (voordeel) producten wat in de super markt aangeboden word.
Ben je al wel bewust met eten bezig en probeer je verantwoord te kiezen voor bijvoorbeeld de producten van de AH met het Puur & Eerlijk keurmerk?

Helaas is hier weinig verantwoord aan, in tegenstelling met wat AH ons probeert wijs te maken heeft hun AH Puur & Eerlijk keurmerk niets met biologisch of fairtrade te maken maar is gewoon een “goed geloofde” misleidende marketing stunt om nog meer geld binnen te halen.

Interessante Links:

Babyvoeding:
De gevaren van gemak!
Nestlé opvolgmelk

Alles over eten:
De schijf van misleiding
Foodwatch
Weet wat je eet!

Top!