Christel-R

Henna hair

DSC_8563christel-r

Wat is henna??

Henna is een plant waarvan de blaadjes worden gedroogd en vermalen tot poeder om de huid mee te versieren of het haar mee te verven.
Henna word in het Midden Oosten en in India verbouwd, dit is dan ook de puurste henna.

Henna is een groene poeder maar zal altijd rood/oranje kleuren, en met altijd bedoel ik ook altijd!
Laat je dus niet verleiden want sommige merken bieden henna aan in uiteenlopende kleuren, van blond tot zwart.
Dit is dus niet pure henna, maar henna die gemixt is met andere kruiden die de kleur beïnvloeden.
Vaak bevatten de pakjes een combinatie van henna, indigo (maakt het haar donkerder), cassia (puur cassia geeft een gouden gloed aan blond haar) of andere kruiden (zoals bijvoorbeeld kamille voor licht haar en walnootpoeder voor donkerhaar).
Dit is niet erg maar kijk wel altijd goed naar de ingrediënten lijst.

Lawsonia Inermis (Extract) = Henna
sodium …. = Metaalzouten (reageren erg slecht op chemisch geverfd haar)
p-fenyleendiamine (afgekort tot PPD) = behoorlijk schadelijke stof waar veel mensen alergisch voor zijn. (kan brandblaren veroorzaken)

Dus als er Lawsonia Inermis (Extract) op staat, dan heb je henna in handen. Staan er dingen op als sodium …. (vul maar in) of p-fenyleendiamine (afgekort tot PPD) kijk dan extra goed uit!!! Ingrediënten met sodium ervoor zijn metaalzouten en de meeste daarvan reageren erg slecht op chemisch behandeld haar (groen haar, of haar dat oplost…).
PPD is echt een heel slecht goedje. Al die horrorverhalen over hennatatoo’s op vakantie komen doordat dit stofje aan de henna is toegevoegd. Veel mensen kunnen er niet tegen en krijgen er enorme brandblaren van. Iets wat je dus absoluut niet op je hoofd wilt hebben.
De versheid van de henna poeder is van invloed op de uiteindelijke kleur die je krijgt. Hoe verser het poeder, hoe beter het eindresultaat zal zijn.Henna poeder kan gevonden worden in vele reformwinkels.
Hoe langer de henna kan intrekken, hoe dieper het kleurresultaat zal zijn. (ik plan meestal henna dagen op een dag dat ik veel huishoudelijke klusjes moet doen, niet de deur uit hoef en de henna alle tijd heeft goed in te trekken)

Het is een groene poeder, maar henna kleurt altijd rood!!! En met altijd bedoel ik ook altijd. Sommige merken bieden henna aan in uiteenlopende kleuren, van blond tot zwart. In die kleuren zit dus niet alleen henna!
Vaak bevatten de pakjes een combinatie van henna, indigo (maakt het haar donkerder), cassia (puur cassia geeft een gouden gloed aan blond haar) of andere kruiden (zoals bijvoorbeeld kamille voor licht haar en walnootpoeder voor donkerhaar). Kijk altijd heel goed op de ingrediëntenlijst!!!! Als er Lawsonia Inermis (Extract) op staat, dan heb je henna in handen. Staan er dingen op als sodium …. (vul maar in) of p-fenyleendiamine (afgekort tot PPD) kijk dan extra goed uit!!! Ingrediënten met sodium ervoor zijn metaalzouten en de meeste daarvan reageren erg slecht op chemisch behandeld haar (groen haar, of haar dat oplost…). PPD is echt een heel slecht goedje. Al die horrorverhalen over hennatatoo’s op vakantie komen doordat dit stofje aan de henna is toegevoegd. Veel mensen kunnen er niet tegen en krijgen er enorme brandblaren van. Iets wat je dus absoluut niet op je hoofd wilt hebben.
De versheid van de henna poeder is van invloed op de uiteindelijke kleur die je krijgt. Hoe verser het poeder, hoe beter het eindresultaat zal zijn.Henna poeder kan gevonden worden in vele reformwinkels.
Hoe langer de henna kan intrekken, hoe dieper het kleurresultaat zal zijn. (ik plan meestal henna dagen op een dag dat ik veel huishoudelijke klusjes moet doen, niet de deur uit hoef en de henna alle tijd heeft goed in te trekken)

DSC_4170christel-r

+ Voordelen

Plantaardig, dus juist verzorgend en goed voor het haar.
In tegenstelling met gewone verf opent Henna de schubben niet maar legt een gekleurd beschermlaagje over het haar.
Omdat henna een natuurlijk product is kun je het zo vaak herhalen als je wil.
Werkt als een (zelf te samen te stellen) masker en werkt voedend.
Het geeft een mooie gloed wat ultra glanst en zacht en voller haar geeft!!
Henna zorgt ook voor een gezonde hoofhuid en is lekker goedkoop.

– Nadelen

Op chemisch geverfd haar kan het en schokkend resultaat geven.
Het is ook moeilijk als je met Henna begonnen bent weer terug naar normale haarverf te gaan omdat ook dan chemische reactie kan veroorzaken en het dus groen/blauw of oranje kan uitslaan.
Henna maakt het haar nooit lichter en de echte kleur is pas na 2 a 3 dagen te bepalen.Het voegt alleen een kleur toe aan je eigen haar.
Het opbrengen van Henna kan wat rommel geven, ruikt niet lekker en heeft een lange inwerktijd. (3 a 4 uur)

DSC_4214christel-r

Aanbrengen:

Was eerst het haar want Henna is het beste te gebruiken op schoon haar.
Je kunt de Henna mix het beste eerst voorbereiden zodat die onder het wassen alvast kan inwerken.
Smeer de huid langs je haren in met vaseline, dit omdat de henna dan niet in de huid trekt en je het gemakkelijk kan verwijderen.
Het makkelijkste is met de Henna van achter naar voren te werken.
Als alle Henna erop zit kun je je hoofd het makkelijkste inwikkelen met plastic folie of een badmuts op te zetten, zo kan het beter inwerken en voorkom je dat alles onder zit en de stank door het hele huis gaat. =P
Om de badkamer schoon te houden kun je een emmer met lauw water vullen en daar je haar in doen en ronddraaiende bewegingen maken.

De resterende Henna kan je dan onder de douche verwijderen.

Let op:

Niet met metaal producten mengen of aanbrengen!!
Er kan dan een chemische reactie ontstaan waardoor Henna het haar alsnog groen uit laat slaan.

DSC_4209christel-r

Henna mixen

Diepere kleur/Langer resultaat. (kleurmoleculen komen beter vrij)
– zuren: sinaasappel, citroensap of azijn, uienschil.3/4 uur laten trekken)

Rode kleur
– 
Rooibos thee, Paprika poeder, bietensap, Rode wijn, Cognac, 3 lepels gedroogde granaatappel schillen. (van alles niet te veel want dan word het te donker)

Bruine kleur
– 
Koffie, Koffiepoeder, Zwarte thee.

Goudere kleur
– Kamille thee. (vooral voor blondines)

Haarverzorgend
– Ei, olijf olie, honing(een lepel oplossen in drie kopjes warm water) yoghurt, halve banaan, bier.

Tegen haaruitval
– Knoflook

Hoe je de tint van de Henna kan beïnvloeden:

Rood
-Henna
– 25g Paprika poeder
– 15g Kurkuma
– 1c Sterke Kamille thee(4 theezakjes paar uur laten trekken)
– Citroensap
– 3 lepels appelazijn
– 3 lepels gedroogde granaatappel schillen
– nodige hoeveelheid warm water
– meng alles bij elkaar behalve de citroensap en laat het 3 uurtjes wachten en daarna voeg je de citroensap toe en doe je het in je haar, laat het van 2 a 3 uurtjes in je haar zitten. Afhankelijk van de gewenste kleur.

Chocolade bruin
– Henna
– sap van 1 citroen
– 3 lepels van appelazijn
– 5 lepels cacao poeder
– nodige hoeveelheid warm water
– meng alles bij elkaar behalve de citroensap en laat het 3 uurtjes wachten en daarna voeg je de citroensap toe en doe je het in je haar, laat het van 1 tot 3 uurtjes in je haar zitten. Afhankelijk van de gewenste kleur.

Bruin/Rood
– Henna
– Citroensap
– 3 lepels appelazijn
– 2 van arabische koffie
– nodige hoeveelheid warm water
– meng alles bij elkaar behalve de citroensap en laat het 3 uurtjes wachten en daarna voeg je de citroensap toe en doe je het in je haar, laat het van 1 tot 3 uurtjes in je haar zitten. Afhankelijk van de gewenste kleur.

Er zijn nog vele andere toevoegingen deze kun je vinden op diverse Henna forums.
Een site met brede scala van haar kleuren die je kunt bereiken met mengen van natuurlijke kleurstoffen: www.hennaforhair.com/mixes/

DSC_4158christel-r

2 Comments:
UTfifa15coins.com says:

youre really talented.

Runescape gold says:

You did a good job .

Top!